Team Sky likt wonden na grote valpartij Giro

Beide kopmannen van de ploeg sloegen tegen het wegdek.

Team Sky likt wonden na grote valpartij Giro

Voor Team Sky werd de negende etappe van de Giro d'Italia een nachtmerrie.

Kort voor de slotklim naar Blockhaus werd een stilstaande motor de oorzaak van een grote valpartij. Wilco Kelderman was de eerste die viel en brak een vinger. De ploeg die twee klassementsrenners hun dromen zag opbergen was Team Sky.

Geraint Thomas kwam uiteindelijk als eerste renner van de Britse ploeg binnen op de 29ste plaats, op ruim vijf minuten van winnaar Quintana. "We hebben gevochten voor wat we waard waren. De benen waren goed en na de rustdag knallen we er weer in met de tijdrit", vertelde de Welshman op de website van zijn ploeg.

De gebutste en geschaafde rug van Thomas.

"Het is bijna onmogelijk om het klassement nog te winnen", aldus Thomas. "Maar misschien kan een plaats bij de beste 10 of beter nog. De valpartij? Ik ben al harder gevallen."

'Kan gebeuren'

Ploegbaas Sir Dave Brailsford deed zijn zegje over de nare val. "Dit gebeurt in topsport. Je moet gewoon kalm blijven en niet te overdreven reageren. Natuurlijk zijn we emotioneel, maar we blijven kalm. Ik had graag gezien wat Geraint en Mikel hadden gekund, maar we zullen het nooit weten."

"Natuurlijk moest die motor daar niet staan", gaat de Brit zijn verhaal verder. "Maar ik weet zeker dat de man op die motor zich dat ook realiseert. Laten we het daar bij houden."

Foto: Cor Vos