Spaans peloton woest: dronken automobilist rijdt fietsers dood bij Valencia

Onder anderen Alberto Contador en Alejandro Valverde maken zich zorgen om de veiligheid.

Spaans peloton woest: dronken automobilist rijdt fietsers dood bij Valencia
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Na de dood van Michele Scarponi maken veel renners zich zorgen om hun veiligheid op de openbare weg.

Zo ook de Spaanse renners, die afgelopen weekend vernamen van een ongeluk in Oliva, vlakbij Valencia. Dat meldt AS. Een vrouw die dronken achter het stuur kroop, maaide op een kruispunt twee fietsers van de weg, met de dood tot gevolg voor de wielrenners.

Nadat het nieuws zich verspreidde, togen de Spaanse renners massaal op Social Media om zich te uiten. "De cijfers blijven maar stijgen, schandalig genoeg verandert er niets", schrijft Alejandro Valverde op Twitter. "We moeten meer respect krijgen en er moeten hogere straffen volgen. Wij zijn niet zeker."

Respect

Ook zijn oude fietsrivaal Purito Rodríguez sluit zich daarbij aan. "Het kan zo niet verder. Hoeveel doden moeten er vallen voor er een juiste wet komt. Meer respect voor de wielrenner graag!" Alberto Contador zit in met de dode wielrenners. "Deze twee wielrenners waren gewoon van hun passie aan het genieten. Het is triest wat er is gebeurd."

Cofidis-renner Luis Ángel Maté is wat minder vriendelijk naar de veroorzaker van het ongeluk: "Wat gebeurt er met deze gedrogeerde moordenaar? Ik hoop dat je wegrot in de cel, moordenaar! Iedere keer ga ik trainen en denk ik aan mijn vrouw en kind omdat ik ze zomaar niet meer terug kan zien. Wanneer stopt dat?"

Foto: AS