Katusha Alpecin en Wilier Triestina - Selle Italia completeren startveld Giro

Team Katusha Alpecin en Wilier Triestina - Selle Italia hebben als laatste teams de selectie voor de aankomende Giro d'I...

Katusha Alpecin en Wilier Triestina - Selle Italia completeren startveld Giro

De startlijst van de Giro d'Italia is rond. Team Katusha Alpecin en Wilier Triestina - Selle Italia hebben de selectie voor de aankomende Giro d'Italia vrijgegeven. De Russische formatie speelt Ilnur Zakarin uit als kopman, terwijl de Italiaanse ploeg een legertje vrijbuiters stuurt die de ploeg aan een ritzege moeten helpen.

Zakarin krijgt in de bergen steun van onder meer José Gonçalves, Alberto Losada en Robert Kiserlovski. Daarnaast brengt de ploeg met Angel Vicioso de oudste deelnemer aan de honderdste Giro d'Italia mee. Viciosi heeft een maand geleden veertig kaarsjes mogen uitblazen.

Zakarin hoopt ongetwijfeld op een betere Ronde van Italië dan vorig jaar. De Tataar komt in de negentiende etappe van de Giro d'Italia ten val, vlak nadat Steven Kruijswijk in de afdaling van de Colle delle Agnello ook al tegen de vlakte is gegaan. Waar de Nederlander, zij het gehavend, zijn weg kan vervolgen, is er voor de Rus maar één mogelijkheid: afstappen. De Rus breekt sleutelbeen en schouderblad.

Italiaanse vrijbuitersploeg

Wilier Triestina - Selle Italia gooit het over een andere boeg. Met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar brengt de Italiaanse ploeg een erg jonge ploeg op de been. Desondanks is de ploeg niet zonder kans op dagsucces. Jakub Mareczko wordt tijdens de vlakke ritten in stelling gebracht, waarna de rappe Italiaan zich in de sprints mag meten met de grote mannen. De rest van de formatie zal vermoedelijk via een vluchtpoging proberen om een ritoverwinning te behalen.

Filippo Pozzato begint in Alghero aan zijn laatste Giro. Pippo deed in het verleden al zes keer mee aan de grote ronde, waarin hij twee etappes te winnen. Vorig jaar leek de Italiaan op weg naar dagsucces in de vlakke rit naar Cassano d'Adda even op weg naar winst, maar dat was buiten Roger Kluge gerekend. Dit jaar wil Pozzato nog een laatste keer proberen om de bloemen te grijpen.

Giro-selectie Team Katusha Alpecin:

Ilnur Zakarin

Maxim Belkov 

José Gonçalves

Robert Kiserlovski

Pavel Kochetkov

Viacheslav Kuznetsov

Alberto Losada

Matvey Mamykin

Angel Vicioso

Giro-selectie Wilier Triestina - Selle Italia:

Filippo Pozzato

Julen Amezqueta Moreno

Matteo Busato

Guiseppe Fonzi

Ilia Koshevoy

Jakub Mareczko

Daniel Felipe Martinez Poveda

Cristian Rodriguez

Eugert Zhupa

Foto: Cor Vos