Team Sunweb kijkt uit naar eerste grote ronde met klassementsambities voor Dumoulin

De ploegleider van de Duitse ploeg praat in aanloop naar de 100ste Giro.

Team Sunweb kijkt uit naar eerste grote ronde met klassementsambities voor Dumoulin
  • Team DSM Team DSM

Team Sunweb maakte eerder vandaag haar selectie bekend voor de Giro d'Italia.

Kopman is zoals lange tijd geleden aangekondigd Tom Dumoulin. De Limburger krijgt in zijn eerste grote ronde die in teken staat van een algemeen klassement een goede groep renners mee. Onder meer Wilco Kelderman en Laurens Ten Dam staan hun landgenoot bergop bij.

"Na een goede voorbereidende periode, zijn we ontzettend gemotiveerd voor de 100ste Giro", legt ploegleider Aike Visbeek uit in een persbericht. "We komen net terug van een hoogtestage op Tenerife en hebben het parkoers van de Giro door middel van video's bestudeerd."

Naast de klassementsambities met Dumoulin kijkt Visbeek ook uit naar de eerste grote ronde van sprinter Phil Bauhaus. "Hij maakt bij ons zijn debuut in de Giro en onze focus gaat naar zijn ontwikkeling. Hij krijgt een vrije rol in de sprintetappes en mag voor goede resultaten gaan. We zullen hem bijstaan en tegelijkertijd Tom."

Visbeek bereidt zich voor op een zware Giro. "We hebben Simon (Geschke), Georg (Preidler), Sindre (Skjøstad Lunke) en Chad (Haga) om Tom door de etappes te loodsen, Laurens (Ten Dam) en Wilco (Kelderman) staan hem bergop bij." De ploegleiders hebben vertrouwen in het drietal bergop. "Laurens brengt bakken aan ervaring mee en Wilco heeft al eens bij de beste tien gereden in het verleden (2014)."

Foto: Cor Vos