HomeKlassiekersHayman: 'Hoop finale van Roubaix te rijden'

Hayman: ‘Hoop finale van Roubaix te rijden’

Mathew Hayman spreekt in aanloop naar Parijs-Roubaix.

Mathew Hayman, vorig jaar winnaar van Parijs-Roubaix, hoopt er dit jaar bij te zitten in de finale.

Dat vertelde de Australiër aan Cyclingnews. Aankomende zondag staat hij voor het eerst in zijn leven aan de start van een wedstrijd met rugnummer 1. Won de Aussie in 2011 Parijs-Bourges, een jaar later startte hij daar niet. 

Winst in Parijs-Roubaix, na een geweldige finale, leverde Hayman (inmiddels 38 jaar) zijn tweede zege in zijn carrière op. Kan hij dat dit jaar herhalen? Net als vorig jaar was zijn voorbereiding niet optimaal.

Mathew Hayman versloeg vorig jaar Tom Boonen op de piste van Roubaix.

“Vorig jaar was mijn opbouw naar Roubaix anders dan dit jaar”, aldus Hayman. “Mijn voorbereiding werd uitgesteld, omdat mijn vrouw en ik een tweeling kregen in januari. Ik kon naar geen enkel trainingskamp.”

‘Cijfer mezelf ook graag weg’

Met Luke Durbridge en Jens Keukeleire heeft Orica-Scott twee andere troeven die een goed voorjaar reden. “We hebben nog geen meeting gehad over de tactiek. Ik hoop zelf gewoon in de finale te zitten. Als ik niet voor mezelf rijd, cijfer ik me graag weg.”

“Tussen Compiègne en Roubaix kan er een hoop gebeuren”, gaat de ervaren rot verder. “Maar het is voorlopig nog niet nodig om te beslissen wie de leider is.”

Vlaanderen vs. Roubaix

Heyman werd 91ste in de Ronde van Vlaanderen. Maar Parijs-Roubaix ligt de Australiër naar eigen zeggen beter. “De nieuwe finish in Vlaanderen is te zwaar. De focus ligt zeker meer op Roubaix, het vergt een andere koersstijl.”

Hayman verklaart zich nader. “Als je geen favoriet bent in Roubaix, kun je gewoon meedoen om de knikkers. Renners geloven in Parijs-Roubaix meer in hun kansen. Roubaix ligt me beter dan Vlaanderen, hoeveel ik ook van Vlaanderen houd. Roubaix ligt me beter omdat het zo vlak is – en ik zo groot ben.”

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Armstrong: ‘Patrick Lefevere moet razend zijn na de Ronde!’

Lance Armstrong denkt dat ploegbaas Patrick Lefevere ontploft is na de magere prestaties van zijn team Quick Step-Alpha Vinyl in de Ronde van Vlaanderen.

Mathieu van der Poel: ‘Nog nooit zo verzuurd geweest op de Paterberg’

Mathieu van der Poel was euforisch na afloop van zijn tweede zege in de Ronde van. Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix bekende na afloop alle zeilen bij te moeten zetten om Tadej Pogacar te volgen.

Video | Van Aert past definitief voor Ronde van Vlaanderen

Wout Van Aert past definitief voor de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen heeft positief getest op corona.