Kittel wint ochtendrit Driedaagse De Panne-Koksijde

Marcel Kittel heeft de ochtendetappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De renner van Quick-Step Floors was de...

Kittel wint ochtendrit Driedaagse De Panne-Koksijde

Marcel Kittel heeft de ochtendetappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De renner van Quick-Step Floors was de sterkste in de straten van De Panne, ondanks een achterstand door een valpartij.

In de ochtendrit moest het peloton 118,5 kilometer overbruggen rondom De Panne. Vorig jaar was Marcel Kittel de rapste en in 2015 kwam Alexander Kristoff als eerste over de meet. Dat een sprinter traditiegetrouw de ochtendetappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde wint, lijkt een zekerheid.

De vlucht bestond uit negen renners: Arjen Livyns (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), Elmar Reinders (Roompot-Nederlandse Loterij), Alexey Tsatevich (Gazprom-RusVelo), Kevin Deltombe (Sport Vlaanderen-Baloise), Enrico Barbin (Bardiani-CSF), Andre Looij (Roompot-Nederlandse Loterij), Anders Skaarseth (Team Joker Icopal), Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) en Elias Van Breussegem (Vérandas Willems-Crelan).

Op ongeveer vijftien kilometer van de streep kwam onder andere Marcel Kittel ten val bij het uitrijden van De Panne en was genoodzaakt te achtervolgen op het peloton. Het betekende ook het startschot voor Katusha-Alpecin om zich op kop te zetten en het tempo hoog te houden. 

Op ruim twee kilometer van de meet was het gedaan met de laatste vluchters. Het werd wederom sprinten geblazen in de ochtendetappe en het was een rechtstreeks duel tussen Kittel en Kristoff. De knap teruggekomen Duitser nam de maat van de Noor en pakte zo zijn vijfde ritzege van het jaar.

Vanmiddag staat de afsluitende tijdrit over 14,2 kilometer op het programma. Leider Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) verdedigt in de race tegen de klok een voorsprong van vijftig tellen op naaste belager Matthias Brändle (Trek-Segafredo).

Foto: Cor Vos