Van Emden: "Mooi om normaal snellere Dillier te verslaan"

Jos van Emden is ieder jaar goed voor een zege en zondag was er de zege in 2017. "Ik wilde niet op kop de sprint aan gaa...

Van Emden: "Mooi om normaal snellere Dillier te verslaan"
  • Jos van Emden Jos van Emden

Jos van Emden is ieder jaar goed voor een zege. Maar nog nooit behaalde de Nederlandse zo vroeg in het seizoen een overwinning. "Ik wilde niet op kop de sprint aan gaan, want mijn aanzet is niet zo rap."

Jos van Emden wist gisteren op imposante wijze de Belgische semi-klassieker Dwars Door West-Vlaanderen gewonnen. Na 203 kilometer klopte de Nederlander van LottoNL-Jumbo in Ichtegem zijn medevluchter Silvain Dillier (BMC Racing Team) in een sprint-à-deux.

"Ik wilde niet dat de achtervolgers terugkwamen, dus ging ik er vandoor", vertelde Van Emden na de winst. "Ik kreeg Dillier mee en werkte goed samen tot vlak voor de finish. Toen ben ik begonnen het spel te spelen. Afgelopen woensdag reed ik ook voor de winst in Le Samyn, maar moest het toen in de sprint afleggen. Ik dacht: 'dat gaat me hier niet gebeuren'."

De tactiek van Van Emden werkte en hij kon uit het wiel van de Zwitser komen, die enigszins verrast was.

"Ik wilde niet op kop de sprint aan gaan, want mijn aanzet is niet zo rap", vervolgt Van Emden. "Toen ik op de pedalen ging staan voor de sprint, voelde ik nog veel kracht in mijn benen en klopte ik de normaal snellere Dillier in de sprint. Het is altijd mooi om zo te winnen. Het is goed als je een finale rijdt, zoals in Le Samyn, daar leer je van. Ik ben nu negen jaar beroepsrenner en het is mijn derde zege in een rit in lijn. Alle andere zeges behaalde ik in tijdritten."

Foto: Cor Vos