Herald Sun Tour: Slotrit voor Stannard, eindzege Howson

Ian Stannard sloot de Herald Sun Tour af met een derde ritzege voor Team Sky. De eindwinst in de Australische ronde gaat...

Herald Sun Tour: Slotrit voor Stannard, eindzege Howson
  • Ian Stannard Ian Stannard

Ian Stannard sloot de Herald Sun Tour af met een derde ritzege voor Team Sky. De eindwinst in de Australische ronde gaat naar Damien Howson.

De laatste etappe van de Herald Sun Tour vormde nog een ideale kans voor de vluchters. Het parkoers rond Kinglake was namelijk net iets te zwaar om de controle in het peloton makkelijk in handen te nemen. Orica-Scott liet dan ook een grote groep aanvallers hun gang gaan.

De Britse renner van Team Sky reed in de laatste kilometer weg van zijn medevluchters. "Ik voelde me in het begin niet goed, maar kwam erdoor in het laatste gedeelte van de koers", aldus Stannard op de website van zijn ploeg. Hij bleef nipt Aaron Gate (Aqua Blue Sport) en Taco van der Hoorn van Roompot-Nederlandse Loterij voor.

Eindzege Howson

Na pech op dag drie en het bijna betrokken zijn bij de grote valpartij gisteren was het vandaag eindelijk een rustige dag voor leider Damien Howson. "Een grote zucht van opluchting", erkende de thuisrijder in een persbericht van Orica-Scott. "Het was een geweldige week en om het af te maken zoals we dat hebben gedaan, daar ben ik blij mee."

De basis voor de eindzege legde Howson met een solowinst op Falls Creek, in de koninginnenrit van de ronde. "Het is een grote eer voor mij om hier op de erelijst te staan", aldus Howson. "Er staan veel prestigieuze namen op die lijst. Ik vind het geweldig dat ik daar nu bij sta."

Foto's: Team Sky