Herald Sun Tour: McCabe boekt zege in voorlaatste etappe

Travis McCabe won de vierde etappe in de Herald Sun Tour. De Amerikaan was de snelste van de rechtblijvers na een grote...

Herald Sun Tour: McCabe boekt zege in voorlaatste etappe
  • Travis McCabe Travis McCabe

Travis McCabe won de vierde etappe in de Herald Sun Tour. De Amerikaan was de snelste van de rechtblijvers na een grote valpartij in de slotfase.

De WorldTour-formaties hadden tot nog toe alle zeges opgeëist in de Herald Sun Tour. De Australische rittenkoers, die aankomende nacht eindigt, zag Danny van Poppel de proloog in Melbourne winnen. Een dag later was op de beklimming van Falls Creek Damien Howson van Orica-Scott de beste. Gisteren mocht Van Poppels ploeggenoot Luke Rowe de bloemen in ontvangst nemen.

Na de proloog en twee bergachtige etappes was het in de Australische vijfdaagse tijd voor de sprinters. In de 165 kilometer lange etappe van Benalla naar Mitchelton Winery zaten namelijk weinig noemenswaardige hindernissen. De slotkilometers in Mitchelton Winery waren wel krap en technisch.

Eerste voor nieuwe baas

Een groep van negen renners maakte het mooie weer in de vroege vlucht. Daarbij Jeroen Meijers van Roompot-Nederlandse Loterij. De Nederlander is bezig aan zijn eerste jaar bij de Professional Continental-formatie, hij kwam over van het opleidingsteam van Rabobank. Orica-Scott greep de ontsnapping bij de kraag bij het ingaan van de slotfase.

Team Sky nam het heft in handen voor hun sprinter Danny van Poppel. Een massale valpartij in de slotkilometers zorgde er echter voor dat de Nederlandse sprinter niet voor de zege kon strijden. Samen met een groot deel werd hij opgehouden voor de sprint. Een groep van 16 renners bleef over en ging vechten om de ritzege. Mitchell Docker (Orica-Scott) ging van ver de sprint aan, maar aan Travis McCabe kon de Australiër niet tippen. De Amerikaan boekte zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever. McCabe, een van de meest interessante namen uit het Amerikaanse circuit, maakte afgelopen winter de overstap van Holowesko-Citadel Racing Team.

Foto: Herald Sun Tour