Ewan boekt zege in People's Choice Classic

Caleb Ewan heeft de People's Choice Classic andermaal gewonnen. De thuisrijder was in de sprint duidelijk sterker dan Sa...

Ewan boekt zege in People's Choice Classic
  • Caleb Ewan Caleb Ewan

Caleb Ewan heeft zichzelf opgevolgd als de winnaar van de People's Choice Classic. De topfavoriet liet op de iets oplopende aankomst het Bora-Hansgrohe-duo Sam Bennett en Peter Sagan achter zich. 

In de wedstrijd die bestaat uit plaatselijke rondjes in Adelaide moesten de renners iets meer dan 50 kilometer afleggen. Dimension Data-aanwinst Ben O'Connor was degene die de koers kleur gaf door als enige ten aanval te gaan. Een kans op de winst maakte de thuisrijder echter nooit, want met nog drie rondjes te gaan zat zijn vlucht erop.

Vervolgens was het aan de sprintersploegen. Lang reed Orica-Scott op kop, maar Team Sky schopte in dienst van Danny van Poppel de plannen van het Australische team in de war. Ian Stannard legde een ongenadig hard tempo op, maar deed dat veel te vroeg. De laatste ronde nam Bora-Hansgrohe de honneurs aan de kop van het peloton waar, maar ondanks een uitstekende lead-out kon Orica-Scott in het laatste rechte eind er nog overheen. Daardoor sprintte Ewan onbedreigd naar de overwinning.

Foto: Cor Vos