Gilbert over Quick-Step Floors: 'Speciaal om met Boonen te rijden'

Philippe Gilbert maakte deze winter de overstap naar Quick-Step Floors. Hij heeft zijn eerste trainingskamp met de Belgi...

Gilbert over Quick-Step Floors: 'Speciaal om met Boonen te rijden'
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Philippe Gilbert maakte deze winter de overstap naar Quick-Step Floors. Hij heeft zijn eerste trainingskamp met de Belgische ploeg al achter de rug.

De Belgisch kampioen verkaste afgelopen winter van de Amerikaanse ploeg BMC Racing Team naar Quick-Step Floors. "Het is een grote eer. Ik voel me al echt deel uitmaken van de ploeg. Veel van de renners en begeleiders kende ik natuurlijk al", zegt de ex-wereldkampioen.

Gilbert is niet de enige grote Belgische naam in de ploeg bij Quick-Step Floors. Tom Boonen is nog een naam die de pers vaak haalt. "Het is echt speciaal om met Tom in een team te zitten. We reden samen al vele wereldkampioenschappen. Ik was erbij toen hij wereldkampioen werd en andersom. We hebben dus al wat gemeenschappelijk."

Klassiekers

Bij Quick-Step Floors maakt Gilbert kennis met Patrick Lefevere. "Maar ik ken hem al sinds mijn zestiende", klinkt het. "Er was al eens contact voor ik professioneel wielrenner werd. Wanneer mijn contract ergens afliep, was hij er als een van de eersten bij. Nu zijn we eindelijk tot een overeenkomst gekomen."

Ook in 2017 barst de Belgisch kampioen van de ambitie. "Mijn laatste grote zege dateert alweer van 2014." Toen won hij in het shirt van BMC zijn derde Amstel Gold Race. "Zoals elk jaar is het mijn doel om een grote klassieker te winnen", aldus de Belg. Lefevere gaf eerder al aan plaats te hebben voor zijn nieuwe poulain in de selectie voor de Ronde van Vlaanderen. Bij BMC kon Gilbert voor het laatst Vlaanderens Mooiste rijden in 2012, omdat Greg van Avermaet hem niet graag als mede-kopman had.

Foto's: Cor Vos