Vos vierde bij comeback in het veld: 'Tevreden over eerste cross'

Marianne Vos werd vandaag vierde in de Scheldecross bij de vrouwen. De Nederlandse maakte na twee jaar haar rentree in h...

Vos vierde bij comeback in het veld: 'Tevreden over eerste cross'

Marianne Vos werd vandaag vierde in de Scheldecross bij de vrouwen. De Nederlandse maakte na twee jaar haar rentree in het veldrijden.

De overwinning in Antwerpen ging naar de Belgische Sanne Cant. De Nederlandse, in het verleden meervoudig wereldkampioen in het veld, moest achteraan beginnen. Vos stoomde na de start meteen door naar de kop. Binnen de minuut lag ze al in derde positie.

Sophie de Boer reed weg, waarna de renster van Rabo-Liv (nu nog Rabo-Liv) in de achtervolging ging. Dat deed ze met de Vlaamse Sanne Cant en de Tsjechische Katerina Nash. De Boer werd uiteindelijk bijgebeend door Cant, die de sprint nog won voor de eerste plaats.

'Inzinking'

Vervolgens werd de vrouw die haar comeback maakte gelost door dat duo. "Halfweg koers had ik een grote inzinking", sprak ze tegen Sporza. "Vanaf dat moment kon ik de kop van de wedstrijd niet meer volgen." Toch was ze positief over haar nieuwe optreden in het veld. "Ik ben wel tevreden over mijn eerste cross."

De volgende cross die Vos rijdt is in Diegem. Die vindt plaats op vrijdag 23 december. In totaal zal de Noord-Brabantse, die eerder dit jaar na lang blessureleed ook terugkeerde in het wegwielrennen, tien veldritten afleggen.

Foto: Cor Vos