Wout Poels: "Luik heeft mijn status veranderd"

Was zijn eerste jaar bij Team Sky al goed, het tweede jaar excelleerde Wout Poels bij de Britse formatie. De Nederlander...

Wout Poels: "Luik heeft mijn status veranderd"
  • Wout Poels Wout Poels

Was zijn eerste jaar bij Team Sky al goed, het tweede jaar excelleerde Wout Poels bij de Britse formatie. De Nederlander speelde wederom een cruciale rol in de Tour-zege van Chris Froome, pakte vier etappezeges en - nog belangrijker - een monument: Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb een heroïsche editie gewonnen."

Wout Poels, Arnaud Démare, Peter Sagan, Mathew Hayman en Johan Esteban Chaves. Wie voorafgaand aan het seizoen deze vijf namen bij de vijf monumenten had ingevuld op een formulier van een wedkantoor, dan was diegene nu schathemeltjerijk. Is de overwinning van veelvraat Sagan in de Ronde van Vlaanderen en de zege van revelatie Chaves in de Ronde van Lombardije nog te verwachten, daar zijn de triomfen van het overige trio enigszins verrassend te noemen.

"Ik had ook niet verwacht dat ik Luik-Bastenaken-Luik zou winnen", blikt Wout Poels met Wieler Revue terug. "De vorige drie maal heb ik nooit goede uitslagen gereden in die koers. Maar ik wilde graag naar de Olympische Spelen, dus ik moest hier wel laten zien dat ik een selectie waard was. Ik wist wel dat ik in de week van de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik goed zou zijn. Een top-vijf-notering zat er absoluut in, maar dat ik een monument kon winnen..."

 

wieler-revue-jaaroverzicht-2016

Lees het volledige interview met Wout Poels in het Wieler Revue Jaaroverzicht 2016. In dit nummer blikken we uitgebreid terug op het afgelopen seizoen met de smaakmakers, waaronder Wout Poels, Peter Sagan en Anna van der Breggen! 

? Bestel hier het Wieler Revue Jaaroverzicht 2016!

Foto: Hollandse Hoogte