Rubén Fernández verlengt bij Movistar met minstens drie seizoenen

Rubén Fernández rijdt tot minstens 2019 voor de Spaanse formatie van Movistar. Het 25-jarige talent krijgt het vertrouwe...

Rubén Fernández verlengt bij Movistar met minstens drie seizoenen

Rubén Fernández rijdt tot minstens 2019 voor de Spaanse formatie van Movistar. Het 25-jarige talent krijgt het vertrouwen van de ploeg.

Dat maakte Movistar bekend in een persbericht. Fernández, in het verleden winnaar van de Ronde van de Toekomst, werd prof bij de ploeg en zet zijn carrière er nu voort. "Hij is een van de grootste toekomstperspectieven binnen de ploeg", aldus Eusebio Unzué. "We zijn blij dat we een van de beste toekomstige Spaanse klimmers aan onze zijde hebben voor  de komende jaren."

Afgelopen seizoen was het tweede jaar dat Fernández voor de Movistar-formatie uitkwam. Hij werd zesde in zowel de Tour Down Under als de Ronde van Polen. "Ik ben erg blij met deze ploeg", stelt hij in het perspraatje. "Ik voel me helemaal thuis binnen dit gezelschap."

Vuelta-doorbraak

Zijn grootste succes tot nu toe was het dragen van de rode leiderstrui in de Vuelta a España. Dat deed hij door tweede te worden achter vluchter Alexandre Geniez. "Dat was natuurlijk zijn grote doorbraak", vertelt Unzué. "Maar hij was nog veel belangrijker in de jacht op de Vuelta-eindzege voor Nairo Quintana."

Fernández is net als kopman Alejandro Valverde afkomstig uit Murcia. Ook El Imbatido tekende bij tot eind 2019. Nairo Quintana deed hetzelfde. In totaal zullen 27 renners onder contract staan bij Movistar in 2017.