HomeMateriaalTrek-Segafredo toont 'High-Vis kit' in Japan Cup om veiligheid te promoten

Trek-Segafredo toont ‘High-Vis kit’ in Japan Cup om veiligheid te promoten

Trek-Segafredo start in de laatste koers van Fabian Cancellara in een apart tricot. Het gaat om het zogeheten High-Vis k...

Trek-Segafredo start in de laatste koers van Fabian Cancellara in een apart tricot. Het gaat om het zogeheten High-Vis kit, een extra zichtbaar tenue.

Jasper Stuyven in het High Vis Kit. Jasper Stuyven in het High Vis Kit. Bron: Trek Bikes

Dat doet Trek-Segafredo om de veiligheid in het peloton aan het licht te brengen, bijna letterlijk. “De laatste drie jaar heeft Trek veel intensief onderzoek gedaan naar zichtbaarheid op de fiets”, klinkt het in een persbericht van Trek Bikes.

“We hebben samengewerkt met een belangrijke Amerikaanse universiteit om te zien wat goed werkt voor de zichtbaarheid. Hoe we kunnen blijven helpen om wielrenners te onderscheiden van motorrijders op de weg.” Trek stelt dat dit initiatief deel uitmaakt van de campagne om wielrennen veiliger voor iedereen te maken.

Ook High-Vis fiets

Niet alleen het wit op het tenue is vervangen door fluoriserend geel. Ook de fietsen van de renners zijn voor deze keer aangepast naar High-Vis omstandigheden.

De Trek Madone, maar dan in High-Vis versie. De Trek Madone, maar dan in High-Vis versie. Bron: Trek Bikes

“Tijdens de Japan Cup zullen Fabian Cancellara, Bauke Mollema en de rest van Trek-Segafredo onze veiligheidsboodschap uitdragen. Alles is ontworpen om te laten zien hoe je veel sneller zichtbaar kunt zijn.”

Of Trek-Segafredo deze campagne volgend jaar ook naar de Europese wegen brengt, is nog niet bekend. “Het ontwikkelen van een veiliger wielrennen is een fundamenteel onderdeel van de missie van Trek. We vinden het cruciaal dat wielrenners goed zichtbaar zijn, daarom hebben we een volledige High-Vis Kit ontworpen om in ieder jaargetijde goed te kunnen fietsen.”

Foto: Trek Bikes

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Specialized presenteert nieuwe topschoen: S-Works Torch

Specialized komt een dikke maand voor aanvang van de Tour met een mooi nieuw paar schoenen op de markt. Wij mochten ze al even uittesten met Fabio Jakobsen.