Mollema: 'In welke rol ik de Tour rijd is nog niet bekend'

Bauke Mollema weet nog niet of hij of Alberto Contador volgend jaar Tour-kopman is. Dat vertelde de Groninger aan NOS La...

Mollema: 'In welke rol ik de Tour rijd is nog niet bekend'
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema weet nog niet of hij of Alberto Contador volgend jaar Tour-kopman is. Dat vertelde de Groninger aan NOS Langs de Lijn.

De renner van Trek-Segafredo verwelkomde onlangs Alberto Contador en Jarlinson Pantano in de ploeg. Zij zijn de versterkingen bergop. De aanwezigheid van Contador zorgt er wellicht voor dat Mollema zich op de Giro zal toeleggen.

"Het zit erin dat Contador als kopman vertrekt in de Tour de France", aldus Mollema. "In welke rol ik dan zou gaan rijden, is nog niet bekend. Het zou kunnen zijn als schaduwkopman of ondersteunende renner. Wellicht heb ik de Giro al in de benen." Hij sprak er op een trainingskamp nog over met de technische staf. "Dat de Giro eventueel een optie voor me is. Maar daarover beslissen we in december."

Parkoers

Over het parkoers van de aankomende Tour de France was de klassementsrenner tevreden. "Ik word er wel vrolijk van", vertelde de Groninger. "Slechts 36 tijdritkilometers, dat is wel weinig. Een aantal aankomsten bergop, dat ziet er goed uit." Hij denkt niet meteen dat de weinige tijdritkilometers in zijn voordeel zijn. "Ten opzichte van sommige klassementsrenners wel. Maar ik werd de afgelopen Tour wel zesde in de lange tijdrit."

Mollema vindt dat de ploeg een flinke stap heeft gezet. "Met de komst van Contador en Pantano zijn we een stuk sterker bergop. We kunnen het een ploeg als Sky echt wel lastig gaan maken", besloot de nummer elf uit de afgelopen Tour de France.

Foto: Cor Vos