Sagan kan prolongatie wereldtitel nog niet geloven

Peter Sagan mag nog een jaar de regenboogtrui dragen. De overwinning was nog niet ingedaald na afloop. "Ik kan het nog n...

Sagan kan prolongatie wereldtitel nog niet geloven
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan hield zich heel de dag rustig, maar in de slotfase verwees hij Mark Cavendish en Tom Boonen met overmacht naar de tweede en derde plaats. In het interview na afloop toonde hij zijn verwondering dat hij zijn titel kon prolongeren. "Ik kan het nog steeds niet geloven."

Sagan liet de mogelijkheid om zijn entourage te bedanken niet ongebruikt. "Ik ben erg blij met mijn tweede wereldtitel. Mijn grootste fans uit Slowakije zijn er. Hen ben ik uitermate dankbaar. Ik krijg er veel energie van. Ook moet ik mijn familie bedanken, die altijd achter me aan reizen. Michael Kolar en mijn broertje Juraj mag ik ook niet vergeten. Zij deden onvoorstelbaar veel werk, ik moest winnen voor alle mensen die me steunen."

In de sprint leek Sagan vrij makkelijk naar de overwinning te rijden. "Toen de waaiers werden opgezet, was ik de laatste die kon aanpikken vooraan. In de laatste honderden meters wist ik dat ik moest wachten, omdat er een beetje tegenwind stond. Ik had geluk dat Giacomo Nizzolo de deur niet dichtdeed, want anders was ik gevallen."

Foto: Cor Vos