Wild favoriete voor de massasprint: 'Afwachten, afwachten, afwachten'

Kirsten Wild werd door Marianne Vos naar voren geschoven als kopvrouw van de Nederlandse ploeg. De sprintster ruikt haar...

Wild favoriete voor de massasprint: 'Afwachten, afwachten, afwachten'

Kirsten Wild werd door Marianne Vos naar voren geschoven als kopvrouw van de Nederlandse ploeg. De sprintster ruikt haar kans.

Voor aanvang van de wedstrijd sprak ze met de NOS, dat haar eerst feliciteerde met haar verjaardag. "De meiden hebben al uit volle borst voor me gezongen vanochtend", lachte de sprintster.

Op de vraag of ze dat vanavond nog een keer kunnen doen, was Wild duidelijk. "Voor mijn verjaardag hoeft dat niet nog een keer, gelukkig. Maar ik hoop dat we met een resultaat komen waarvoor we nog een keer kunnen zingen."

Ze kijkt uit naar de wedstrijd. "Ik heb er veel zin in. Ik ben er klaar voor. Zo'n sterke ploeg om mij heen geeft me echt vertrouwen. We kunnen er iets moois van maken."

Verwachtingen

Voor Wild bestaan er twee scenario's, zoals eerder ook al Vos vertelde. "Of er sprint een groepje voor de zege, of het wordt een massasprint. Ik mag niet alles verklappen, maar we hebben zo'n sterk team dat we meerdere paarden hebben om op te wedden. En als het een sprint wordt, mag ik gaan sprinten."

In iedere groep die ontsnapt, moet een Nederlandse renster zitten. "En iedereen van ons die in zo'n groep zit, maakt een kans. Het wordt een mooi spel. Ik hoop dat iedereen mij zo min mogelijk ziet, want dan doe ik het goed. Als alles goed gaat, hebben we een heel mooi plan."

Ze sprak nog kort over haar eigen kansen in de sprint. "Het is een WK. De sterkste meiden van de wereld zijn hier. Elk land zet haar sterkste sprintster in. De concurrentie is groot, maar ik heb laten zien dat ik een goede kans heb en die ga ik proberen te pakken."

Of het haar laatste kans is om wereldkampioen te worden? "Dat denk ik wel ja."

Foto: Cor Vos