IAM Cycling gaat in laatste koers Parijs-Tours ook vol voor winst

Op zondag staat met Parijs-Tours de laatste koers op het programma voor IAM Cycling. De Zwitserse formatie start met een...

IAM Cycling gaat in laatste koers Parijs-Tours ook vol voor winst

Op zondag staat met Parijs-Tours de laatste koers op het programma voor IAM Cycling. De Zwitserse formatie start met een sterke ploeg.

Dat maakte IAM Cycling bekend in een persbericht. "Het wordt een zware dag", aldus directeur sportif Eddy Seigneur. Na vier jaar houdt de ploeg, waar ook Stef Clement twee jaar voor uitkwam, op met bestaan.

"Dit zal onze laatste tactiekbespreking opleveren. De laatste koers waarin het prachtige tenue van IAM Cycling te zien is", vertelt Seigneur. "Maar we starten in deze koers met dezelfde mentaliteit die we in iedere wedstrijd hadden. De ambitie om te winnen zal niet verdwijnen. Het wordt lastig om een massasprint te vermijden. Maar daarom moeten we assertief koersen."

Belgisch succes

IAM Cycling rekent voor het meedoen om de zege vooral op twee Belgische renners. Oliver Naesen en Jonas van Genechten zijn de namen die het normaal moeten doen. Naesen zal van de sprinters af willen, terwijl Van Genechten juist op die sprint wacht. "En dan heb je nog een beetje geluk nodig. Maar met het goede sprintersveld in Parijs-Tours, is er nog meer nodig."

De finale is vernieuwd. "Daardoor zijn de laatste kilometers in een kaarsrechte lijn vooruit", stelt de Belgische sprinter. De finish ligt zoals altijd op de Avenue de Grammont. De brede laan in Tours zorgde in het verleden al voor veel sprintspektakel. "Het is een laatste kans voor de treintjes om te testen voor het wereldkampioenschap in Qatar", gaat de sprinter verder. "Maar misschien willen veel sprinters geen risico nemen, een week voor hun grote doel. Dan moet ik mijn kans grijpen."

Foto: Cor Vos