Naesen haalt keihard uit naar Groenewegen

Na afloop van de Tour de l'Eurométropole ging het maar over een onderwerp: heeft Dylan Groenewegen op een rechtmatige ma...

Naesen haalt keihard uit naar Groenewegen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Na afloop van de Tour de l'Eurométropole ging het maar over een onderwerp: heeft Dylan Groenewegen op een rechtmatige manier de koers gewonnen. Oliver Naesen denkt van niet. "Ik vond hem sowieso al achterlijk, maar nu is het helemaal een deb."

Dylan Groenewegen wist gisteren alle sprinters te overvleugelen. Dat ging niet zonder consternatie, want nummer twee Olivier Naesen was niet blij met de sprint van de Amsterdammer, maar de jury vond de sprint van Groenewegen door de beugel kunnen.

Naesen denkt daar heel anders over, foetert hij tegen Sporza.

"Het is gewoon belachelijk dat Groenewegen wint. Ik voelde me supergoed en was eigenlijk al zeker dat ik zou winnen in dat groepje met drie. Maar in de sprint had ik ook nog veel over. Ik wou Groenewegen voorbijsteken, maar hij reed mij in de dranghekken. Dat is gewoon crapuleus. Je kunt een beetje de deur dichtdoen, maar als je voelt dat iemand erover komt en je hebt een beetje klasse, dan hou je je lijn. Waarom laat de jury dit dan toch toe? Omdat ze er niets van kennen, zeker? Ik vond hem sowieso al achterlijk, maar nu is het helemaal een deb. Ik zou op die manier zelfs niet willen winnen."

Foto: Cor Vos