'Ronde van Spanje in 2019 of 2020 naar Brabant'

'Ronde van Spanje in 2019 of 2020 naar Brabant'

De Ronde van Spanje komt wederom naar Nederland. Dat is althans de wens van de provincie Brabant samen met vijf Brabantse steden. Dat meldt Omroep Brabant.

Brabant wil samen met de stad Utrecht optrekken om de Vuelta naar Nederland te halen. Het provinciebestuur wilde in eerste instantie de Tour volgend jaar naar Nederland halen. De Tour start in 2017 in het Duitse Dusseldorf en de provincie Limburg wil vervolgens een etappe in Nederland laten finishen. De wens van de provincie Brabant om zich bij deze lobby aan te sluiten werd niet zinvol geacht.

Vuelta

Daarom wordt nu het vizier gericht op het binnenhalen van de Vuelta. CDA Statenlid Stijn Steenbakkers: 'Het moet niet bij mooie woorden blijven. Er zal budget vrijgemaakt worden om een lobby naar Spanje af te vaardigen. Wielrennen is een laagdrempelige sport. Iedereen kan erbij zijn. Zeker wanneer we inzetten op een etappe waar zoveel mogelijk Brabanders langs de route van kunnen genieten. En waar zoveel mogelijk lokale bedrijven van kunnen meeprofiteren." De eerste en voorlopig laatste keer dat de Vuelta naar Nederland kwam was in 2009 toen de start in Assen was.