Winnende Dennis: "Eneco Tour-tijdrit naderde perfectie"

Rohan Dennis schreef gisteren de tijdrit in de Eneco Tour op zijn naam. De Australiër van BMC pakte door die zege ook de...

Winnende Dennis: "Eneco Tour-tijdrit naderde perfectie"
  • Rohan Dennis Rohan Dennis

Rohan Dennis schreef gisteren de tijdrit in de Eneco Tour op zijn naam. De Australiër van BMC pakte door die zege ook de leiding in het algemeen klassement. "Dat Kiryienka zijn start miste heeft een beetje geholpen."

Rohan Dennis wist gisteren de tijdrit in de Eneco Tour te winnen met een voorsprong van vijf tellen op Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) en veertien tellen op Jasha Sütterlin (Movistar).

Dat was een overtuigende overwinning. Hoe zou je deze tijdrit omschrijven"Volgens mij naderde dit wel de perfectie van een tijdrit. Ik nam alle risico's en hield, spreekwoordelijk, mijn vingers gekruist wanneer ik door een bocht ging. Maar het heeft gewerkt. Vandaag was ik op mijn snelst."

Je staat nu aan de leiding in het klassement. Is het winnen van de Eneco Tour een doel voor je?"De leiding gaat voor druk op ons team leggen, maar we zijn hier zodat ik of Greg Van Avermaet de Eneco Tour winst. De ploegentijdrit gaat aan belangrijke dag worden voor het klassement, dus we moeten iedere dag alert koersen en geen tijd verliezen."

In plaats van op je voorganger jagen die een minuut eerder begin, had je nu Vasil Kiryienka die zijn start mist en slechts twintig tellen voor jou startte. Hoe was dat?"Dat Kiryienka zijn start miste heeft me een beetje geholpen, want daardoor kon ik tot het eerste kilometerpunt op hem jagen. Hij is de huidige wereldkampioen tijdrijden en fietste erg snel, dus zodoende wist ik dat ik ook aan een goede race tegen de klok bezig was."

Dit is je derde tijdritwinst van het jaar. Geeft je dat vertrouwen voor het wereldkampioenschap volgende maand?"De zege van gisteren was goed voor het vertrouwen richting Qatar, ja. "Ik maakte me vooraf wel een beetje zorgen, want ik heb wat gewicht verloren sinds Rio. Wellicht dat er daardoor wat raw power verloren was gegaan, maar dat was niet het geval."

Foto: Cor Vos