Aru: 'Ik heb nog steeds moeite met mijn falen in de Tour'

Aru: 'Ik heb nog steeds moeite met mijn falen in de Tour'

Fabio Aru moest het in de Tour de France gaan doen voor de miljoenenploeg van Astana, maar de Italiaan faalde jammerlijk. Die teleurstelling is Aru niet in de koude kleren gaan zitten, zegt hij tegen La Gazetta dello Sport.

"Ik heb er nog altijd moeite mee, dat ga ik niet ontkennen. Ik heb er de laatste tijd veel over nagedacht en heb me gerealiseerd dat ik veel fouten heb gemaakt. De vlakke etappes waren een nachtmerrie voor me en op winderige dagen brak me dat echt op."De teleurstelling in de Tour zorgt er wel voor dat Aru nog iets wil laten zien in het najaar. "Ik ben nog erg hongerig omdat ik dit seizoen nog niet veel heb laten zien. Het is belangrijk om nog een paar mooie wedstrijden te winnen zodat ik met een goed gevoel de winter in kan gaan."

Milaan-Sanremo op het programma

Volgend jaar wil Aru het anders aanpakken. Een minutieuze voorbereiding als voor de Tour van dit jaar was blijkbaar niet het juiste recept. "Ik wil niet meer aan een grote ronde beginnen zonder een wedstrijd gewonnen te hebben. Ik kan alvast verklappen dat ik Milaan-Sanremo zal rijden. Die koers is nieuw voor me en ik heb er erg veel zin in."Geruchten gaan ook dat Aru zich in 2017 zal focussen op de Giro d'Italia."