Mouris beëindigt in april loopbaan bij Roompot

Jens Mouris stopt in april 2017 met wielrennen. De 36-jarige renner tekende een contract tot na de voorjaarsklassiekers...

Mouris beëindigt in april loopbaan bij Roompot

Jens Mouris stopt in april 2017 met wielrennen. De 36-jarige renner tekende een contract tot na de voorjaarsklassiekers bij Roompot.

Dat maakte zijn nieuwe werkgever bekend in een persbericht. "Supergaaf om op deze manier mijn carrière te kunnen afsluiten en nog ergens een rol te kunnen spelen", reageert Mouris. De ploeg stelt dat de 36-jarige renner als wegkapitein de kans krijgt in de Vlaamse voorjaarskoersen.

Mouris komt over van Drapac Pro Cycling. Daarvoor reed de Nederlander voor Orica-GreenEdge. "Vacansoleil-DCM is de laatste ploeg waar ik voor reed, in 2011. Ik vind het leuk om weer te gaan werken met een aantal mensen die ik nog van die ploeg ken." De renner doelt daarmee onder andere op Pim Ligthart.

Ultieme afsluiter

De renner die oorspronkelijk van de baan komt heeft zin in de voorjaarskoersen. "Zeker omdat, wat mij betreft, de wedstrijden in die periode van het seizoen de mooiste zijn." Mouris begint aan zijn elfde seizoen als profwielrenner. Hij reed vijftien klassiekers. Bovendien legde hij zowel de Giro d'Italia als de Vuelta a España af.

De Nederlander werd als onderdeel van Orica-GreenEdge twee keer bijna wereldkampioen ploegentijdrit. Hij hoopt om met zijn nieuwe ploeg veel klassiekers te kunnen rijden. "Met hopelijk een deelname van Roompot aan Parijs-Roubaix als ultieme afsluiting van mijn carrière", besluit Mouris.

Foto: Cor Vos