Contador: "Misschien had ik sterkere teamgenoten nodig"

Alberto Contador verloor op de voorlaatste dag zijn podiumpositie. De Spanjaard was na afloop kritisch op zijn teamgenot...

Contador: "Misschien had ik sterkere teamgenoten nodig"

Alberto Contador verspeelde op de voorlaatste dag de derde plaats in het algemeen klassement. Door een gedurfde aanval op tientallen kilometers van de meet wipte Esteban Chaves El Pistolero van het podium. "We missen het podium bij een klein verschil. Dat is jammer."

Toch kon Contador enigszins leven met het resultaat. "Ons doel voorafgaand was het winnen van de Vuelta, maar ik ben tevreden omdat het een koers was waarvan ik genoten heb. Het team deed zijn uiterste best, maar op de slotbeklimmingen zat ik alleen, dus misschien had ik daar sterkere teamgenoten nodig. Het is simpeler als je een sterk blok hebt, zoals Sky had in de Tour de France, maar als je dat niet hebt moet je het anders aanpakken."

In de laatste etappe moest ploegmaat Yuri Trofimov de meubelen redden in dienst van Contador. De Rus kreeg het gat met Chaves echter niet dicht. Contador was gefrustreerd over het gebrek aan hulp in de achtervolging op de Colombiaan. "Ik dacht dat Movistar vandaag iets terug zou doen na wat wij gedaan hebben naar Formigal, maar aan het einde van de dag heb je je eigen tactiek en kun je niet vertrouwen op andere teams. Ik wil Quintana feliciteren met zijn overwinning, Froome voor zijn goede race en Orica voor hun goede tactieken."

Foto: Cor Vos