HomeNieuwsStagiair Etixx-Quick Step komt ten val over vluchtheuvel

Stagiair Etixx-Quick Step komt ten val over vluchtheuvel

Etixx-Quick Step heeft met het aantrekken van Adrien Costa een goede zet gedaan. Maar de Amerikaan kwam al in zijn eerst...

Etixx-Quick Step heeft met het aantrekken van Adrien Costa een goede zet gedaan. Maar de Amerikaan kwam al in zijn eerste koers hard ten val.

In de tweede etappe van de Tour of Britain viel het Amerikaanse talent op een harde manier. Tijdens de bevoorrading knalde Costa tegen een vluchtheuvel. Hij reed wel over de eindstreep, maar had over zijn hele lichaam sneeën en blauwe plekken. Er was zelfs een operatie nodig om sommige van zijn diepe wonden te herstellen.

Gisteren was hij weer aan de streep te bewonderen, deze keer om zijn nieuwe ploegmaats aan te moedigen. “Ik hoop dat ik morgen of overmorgen al terug op de fiets kan zitten”, klonk het veelbelovend uit de mond van Costa.

Adelbrieven

Dat Etixx-Quick Step met het aantrekken van Costa als stagiair een goede move maakte op de transfermarkt, werd snel duidelijk. De Amerikaan is pas twintig dagen negentien jaar, maar kan al goede adelbrieven voorleggen.

Zo won hij in april de Ronde van Bretagne. Onlangs werd hij tweede in de Tour of Utah, waar hij onder meer Andrew Talansky voor ging. Talansky staat momenteel zesde in de Vuelta. Ook in de Ronde van de Toekomst ging Costa mee op het podium; de Fransman Gaudu won daar.

De Amerikaanse wonderboy sprak over zijn blessures. “Gelukkig is er niks gebroken. Mijn lichaam is gewoon een beetje banged up. Maar ik heb volgende week twee koersen met deze ploeg. Ik wil gewoon weer terug op de fiets springen, aangezien Etixx-Quick Step me zo’n grote kans heeft gegeven.” Achteraf was de Amerikaan niet ontevreden, aangezien ploeggenoot Julien Vermote een dubbelslag sloeg.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...