Contador: "Tijdsverschillen niet erg groot"

Alberto Contador is de grote verliezer van de eerste drie dagen in de Vuelta a España. De Spanjaard blijft strijdbaar: "...

Contador: "Tijdsverschillen niet erg groot"

Alberto Contador is de grote verliezer van de eerste drie dagen in de Vuelta a España. De Spanjaard verloor veel tijd in de ploegentijdrit en gisteren, tijdens de eerste bergop-aankomst, gaf hij ruim dertig tellen prijs. "De Vuelta is ver van afgelopen."

Alberto Contador wil na zijn mislukte Tour de France de meubelen redden in de Vuelta a España. Maar de Tinkoff-kopman kijkt na drie dagen al tegen een achterstand van 1:14 aan op Johan Esteban Chaves, 1.20 op Chris Froome en zelfs 1:34 op Alejandro Valverde. Maar de Spanjaard blijft strijdbaar.

"Het was geen goede dag, maar zoals ik al eerder heb gezegd: de Vuelta is ver van afgelopen", aldus El Pistolero op de Tinkoff-website. "De tijdsverschillen zijn nog steeds niet erg groot. Ik ben niet tevreden, maar ik voel dat mijn vorm gaat verbeteren in de komende dagen."

Vandaag wacht Contador en de rest van het peloton wederom een aankomst bergop, op de Mirador Vixia de Herbeira (tweede categorie).

Foto: Cor Vos