Fabio Jakobsen de beste in Slag om Norg

Fabio Jakobsen heeft de zege voor zich opgeëist in de Slag om Norg. De jonge sprinter liet Twan van der Brand en Peter S...

Fabio Jakobsen de beste in Slag om Norg
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Fabio Jakobsen heeft zich de beste getoond in de Slag om Norg. De 19-jarige spurter van SEG Racing sprintte in Drenthe naar de zege. Twan van den Brand en Peter Schulting vervolledigden het podium. Eerder dit jaar werd Jakobsen al Nederlands kampioen bij de beloften. 

Een omvangrijke groep van 25 renners wist zich na een enerverende openingsfase los te rijden van het peloton. De bekendste renners aan de kop van de koers waren Florent Delfosse, Merijn Korevaar, Maarten van Trijp, Daan Meijers en Tim Ariesen. Een grote voorgift kregen ze echter niet, want de maximale voorsprong bedroeg niet meer dan 2,5 minuut.

Op de onverharde wegen reden de renners om de haverklap lek, waardoor de kopgroep uit elkaar spatte. Slechts negen man wisten over te blijven voorop, daarbij zaten maar liefst vijf renners van SEG Racing. In het peloton nam Jo Piels de leiding, want zij wilden de kersverse Roompot-aanwinst, Elmar Reinders, zo goed mogelijk afzetten. Dat lukte echter niet, want een groep van vijf met Van den Brand, Wouter Mol, Jakobsen, Dennis Bakker en Schulting maakten de oversteek naar de groep van negen. Schulting demarreerde nog wel in de laatste kilometer, maar Jakobsen was te sterk en spurtte eenvoudig naar de overwinning.

Foto: Cor Vos