Trek-Segafredo versterkt zich met talenten Pedersen en Guerreiro

Trek-Segafredo voegt twee nieuwe talenten toe aan haar ploeg. Het gaat om de Deen Mads Pedersen en de Portugees Ruben Gu...

Trek-Segafredo versterkt zich met talenten Pedersen en Guerreiro
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Mads Pedersen Mads Pedersen

Trek-Segafredo voegt twee nieuwe talenten toe aan haar ploeg. Het gaat om de Deen Mads Pedersen en de Portugees Ruben Guerreiro.

Dat meldt de Amerikaanse ploeg in een persbericht. De ploeg stelt daarin bovendien een nieuw project te hebben voor het opleiden van jonge talenten. Deze twee aanwinsten onderstrepen die tendens.

Mads Pedersen wordt gezien als een van de grootste talenten ter wereld. De Deen komt over van het Pro Continentale Stölting Service Group. Hij won onder meer Parijs-Roubaix voor junioren in 2013. "Het is een droom die uitkomt", stelt hij over zijn transfer. "Trek-Segafredo is een ploeg die jonge talenten de kans geeft. Ik heb altijd de hoop gehad een team zoals dit te kunnen vervoegen." De Deen wil zich vooral gaan toeleggen op de voorjaarsklassiekers.

Ardennen

Ruben Guerreiro is een ander type renner. De Portugees vindt zijn geluk vooral in heuvelachtige wedstrijden. Zo werd hij dit jaar Portugees kampioen bij de beloften. Ook stond hij op het podium in de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik. Ook toonde de renner van Axeon Hagens Berman zich al in verscheidene profkoersen in de Verenigde Staten.

"Trek heeft een ervaren ploeg, de omkadering weet perfect hoe ze jonge talenten op moeten leiden. Ik kijk ernaar uit met grote jongens als Bauke Mollema en Giacomo Nizzolo te gaan werken. Mijn doel op de lange termijn is het winnen van een Ardennenklassieker en goed presteren in de Tour de France."

Ploegleider Luca Guercilena had ook zijn zegje over de talenten: "Beiden bulken ze van het talent, we willen inzetten op het opleiden van jonge renners. We weten zeker dat ze een goede aanvulling zijn op de klassieke ploegen."

Pedersen en Guerreiro zijn overigens niet de belangrijkste transfers voor Trek-Segafredo. Eerder werden al de komst van Alberto Contador (nog niet door de ploeg bevestigd) en John Degenkolb wereldkundig. Daar tegenover staat dat Ryder Hesjedal en Fränk Schleck het voor gezien houden.