HomeNieuwsTrek-Segafredo versterkt zich met talenten Pedersen en Guerreiro

Trek-Segafredo versterkt zich met talenten Pedersen en Guerreiro

Trek-Segafredo voegt twee nieuwe talenten toe aan haar ploeg. Het gaat om de Deen Mads Pedersen en de Portugees Ruben Gu...

Trek-Segafredo voegt twee nieuwe talenten toe aan haar ploeg. Het gaat om de Deen Mads Pedersen en de Portugees Ruben Guerreiro.

Dat meldt de Amerikaanse ploeg in een persbericht. De ploeg stelt daarin bovendien een nieuw project te hebben voor het opleiden van jonge talenten. Deze twee aanwinsten onderstrepen die tendens.

Mads Pedersen wordt gezien als een van de grootste talenten ter wereld. De Deen komt over van het Pro Continentale Stölting Service Group. Hij won onder meer Parijs-Roubaix voor junioren in 2013. “Het is een droom die uitkomt”, stelt hij over zijn transfer. “Trek-Segafredo is een ploeg die jonge talenten de kans geeft. Ik heb altijd de hoop gehad een team zoals dit te kunnen vervoegen.” De Deen wil zich vooral gaan toeleggen op de voorjaarsklassiekers.

Ardennen

Ruben Guerreiro is een ander type renner. De Portugees vindt zijn geluk vooral in heuvelachtige wedstrijden. Zo werd hij dit jaar Portugees kampioen bij de beloften. Ook stond hij op het podium in de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik. Ook toonde de renner van Axeon Hagens Berman zich al in verscheidene profkoersen in de Verenigde Staten.

“Trek heeft een ervaren ploeg, de omkadering weet perfect hoe ze jonge talenten op moeten leiden. Ik kijk ernaar uit met grote jongens als Bauke Mollema en Giacomo Nizzolo te gaan werken. Mijn doel op de lange termijn is het winnen van een Ardennenklassieker en goed presteren in de Tour de France.”

Ploegleider Luca Guercilena had ook zijn zegje over de talenten: “Beiden bulken ze van het talent, we willen inzetten op het opleiden van jonge renners. We weten zeker dat ze een goede aanvulling zijn op de klassieke ploegen.”

Pedersen en Guerreiro zijn overigens niet de belangrijkste transfers voor Trek-Segafredo. Eerder werden al de komst van Alberto Contador (nog niet door de ploeg bevestigd) en John Degenkolb wereldkundig. Daar tegenover staat dat Ryder Hesjedal en Fränk Schleck het voor gezien houden.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...