Rodríguez bevestigt laatste koers te hebben gereden

Joaquim Rodríguez Oliver stopt per direct met wielrennen. De Spanjaard gaf dat aan na de Olympische wegwedstrijd in Rio...

Rodríguez bevestigt laatste koers te hebben gereden

Joaquim Rodríguez Oliver stopt per direct met wielrennen. De Spanjaard gaf dat aan na de Olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro.

Eerder deze week berichtten wij al over de slip of the tongue van Katusha-ploegleider Florencio over het stoppen van Purito. Nu maakte de renner het zelf officieel.

Over zijn laatste koers was Rodríguez duidelijk. "We wisten dat het hier moeilijk werd, maar niet dat het zó lastig werd", aldus de Barcelonees op de website van de Spaanse wielerbond. "Het was een wedstrijd in warme en vochtige omstandigheden. Ik had de benen voor een medaille. Maar we hebben alles gegeven vandaag."

Laatste kilometers

De Spanjaard had altijd al in het hoofd in Brazilië zijn laatste kilometers te malen. "Ik zei eerder al hier met pensioen te gaan. Ik ben blij met deze koers. Niet vanwege het resultaat, maar de hele Olympische ervaring." Rodríguez reed voor Saunier-Duval, Caisse d'Épargne en Katusha. Hij won de Waalse Pijl, twee keer de Ronde van Lombardije, negen etappes in de ronde van zijn eigen land en drie in de Tour. Ook stond hij in alle grote rondes op het podium.