Armitstead toch naar Spelen ondanks drie gemiste dopingcontroles

Lizzie Armitstead mag haar land toch vertegenwoordigen op de Olympische Spelen, ondanks dat ze driemaal een dopingcontro...

Armitstead toch naar Spelen ondanks drie gemiste dopingcontroles

Lizzie Armitstead mag haar land toch vertegenwoordigen op de Olympische Spelen, ondanks dat ze driemaal een dopingcontrole heeft gemist. Het missen van drie controles staat gelijk aan een positieve dopingtest en een schorsing.

Lizzie Armitstead miste de drie controles buiten de competitie, omdat ze fouten had gemaakt bij het opgeven van haar trainingslocaties aan het Britste dopingagentschap. Volgens de Daily Mail wilde de UK Anti-Doping haar schorsen voor vier jaar, maar in beroep bij het het internationale sporttribunaal CAS mag ze toch blijven koersen.

Het CAS oordeelde dat het dopingagentschap procedurefouten heeft gemaakt en niet voldoende moeite deed om Armitstead te traceren, aldus het Britse dagblad.

"Ik ben altijd schoon geweest en zal dat ook blijven", aldus Armitstead. "Ik ben erg blij dat het CAS mij in het gelijk heeft gesteld. Tijdens mijn hele loopbaan heb ik gezegd dat ik tegen doping ben."

Armitstead was - naar nu blijkt - al sinds 11 juli geschorst. Dat betekent dat ze in de aanloop naar de Olympische Spelen geen wedstrijden heeft kunnen rijden als voorbereiding.

Foto: Cor Vos