Mollema richt vizier op de Olympische Spelen

Bauke Mollema verspeelde zijn klassement afgelopen vrijdag. Maar nu richt hij zijn vizier op de Olympische Spelen van Ri...

Mollema richt vizier op de Olympische Spelen
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema verspeelde afgelopen vrijdag zijn klassement, nadat hij mede door een valpartij van de tweede naar de tiende plaats kukelde. Toch kon hij weer lachen voor de camera van de NOS. "Maar misschien een beetje als een boer met kiespijn." Mollema moet uiteindelijk genoegen nemen met een elfde plek in het algemeen klassement. 

De kopman van Trek-Segafredo putte enigszins vertrouwen uit de iets betere dag die hij vandaag beleefde. "Langzaam maar zeker komt ook het besef dat het gedaan is en dat het geen zin meer heeft om er al te veel negatieve energie in te steken. Je moet vooruit kijken en ik ga hier ooit nog wel eens terechtkomen. In de komende jaren ga ik er zeker voor vechten om hier wel op het podium te staan. Dit jaar was ik dichtbij, dat neem ik mee naar de volgende jaren."

Maar eerst wacht over een kleine twee weken al het volgende doel van de Groninger. "Ik heb nog wel een paar dagen nodig voor deze teleurstelling, maar daarna kijk ik vooruit. Het is lekker dat Rio er snel aankomt. Daar ga ik vol voor. Het lijkt me een geweldig evenement en zeker op dit parkoers. Ik heb er veel zin in."