Mollema: "Ik had vandaag weer power in de benen"

Na zijn mindere dag op Finhaut-Emosson, reed Bauke Mollema op weg naar Megève een behoorlijke tijdrit. "Ik had vandaag w...

Mollema: "Ik had vandaag weer power in de benen"
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Na zijn mindere dag op Finhaut-Emosson, reed Bauke Mollema op weg naar Megève een behoorlijke tijdrit. Met zijn tijd 32.08 gaf hij maar +0.02 toe op Adam Yates. "Het ging weer lekker. Ik had vandaag weer power in de benen."

"Ik had de tijdrit goed verkend", vertelde Mollema kort na zijn tijdrit tegen de NOS. "Ik kon vol doortrekken in de bochten. Dat was lekker." De Nederlander wist dat hij zich niet moest opblazen. "Het plan was om niet te snel van start te gaan. Dat is gelukt. Ik heb mijn tijdrit goed ingedeeld."

Mollema was blij dat hij weer de goede vorm te pakken, nadat hij gisteren een mindere dag had. "Ik kon vandaaf weer goed afzien. De power in de benen was er weer."

Mollema blijft tweede in het algemeen klassement. Zijn voorsprong op de nummer drie Adam Yates is nu 24 seconden. "Daar ben ik heel blij mee. Porte komt wel dichterbij, maar al met al heb ik goede zaken gedaan."