Strijdlustige Mollema: "Als Froome verzwakt ga ik aanvallen"

Een goedgeluimde Bauke Mollema toont zich op de tweede rustdag in Bern strijdlustig. "Als Froome verzwakt, ga ik in de a...

Strijdlustige Mollema: "Als Froome verzwakt ga ik aanvallen"
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Een goedgeluimde Bauke Mollema stond op de rustdag met veel zelfvertrouwen de pers te woord. Hij erkent dat het lastig wordt om Chris Froome van zijn derde Tourzege af te houden, maar legt zich niet neer bij de suprematie van de Brit. "Als Froome verzwakt, ga ik in de aanval."

Toch legt Mollema de druk bij Froome. "Sky heeft een geweldig team en het grootste budget, als zij de Tour niet winnen, dan zal dat een teleurstelling zijn" zegt Mollema op de tweede rustdag in Bern tegen NU.nl

Het verschil tussen Mollema en Froome bedraagt nu +1.47. Mollema gaat in de komende drie alpenetappes iets proberen, mits Froome een teken van zwakte laat zien. "Als Sky of Froome een zwak moment heeft in de laatste Tourweek, dan ben ik zeker van plan om hem aan te vallen. Als er een kans is, dan ga ik ervoor."

In 2013 kampte Mollema met een mindere derde week. Nu hoopt de Groninger dat zijn piek nog niet bereikt is. "Je zult hele goede benen nodig hebben in de komende etappes om geen tijd te verliezen. Hopelijk zit ik nu nog niet op mijn piek en kan ik nog een stapje zetten."