Groenewegen: "Ik dacht dat mijn Tour voorbij was"

Het scheelde gisteren niet veel of de Tour de France van Dylan Groenewegen was gisteren al afgelopen. "Ik dacht dat het...

Groenewegen: "Ik dacht dat mijn Tour voorbij was"
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen hoopt zich vandaag tijdens de zestiende etappe van de Tour de France opnieuw in de strijd om dagsucces te kunnen mengen, maar het scheelde gisteren niet veel of de sprinter van LottoNL-Jumbo was niet eens meer in koers geweest. "Ik dacht dat het echt voorbij was."

De 23-jarige Amsterdammer kon in de bergetappe naar Culoz het tempo van de grupetto niet volgen en kwam alleen te zitten. Hij dacht aan opgeven, maar zette uiteindelijk toch door en bereikte de finish op tijd. "Vandaag was een van de zwaarste dagen. Ik ben blij dat ik die overleefd heb", klonk het na afloop opgelucht.

"Op een gegeven moment dacht ik dat het echt voorbij was", zei Groenewegen. "Maar gelukkig wachtte Sep Vanmarcke me op en sprak hij me moed in." Dat kwam net op tijd, zag ook ploegleider Merijn Zeeman. "Het werd nog spannend, maar dankzij Sep is hij teruggekeerd in de groep met de andere sprinters."