Mollema: "Het was een goede dag om goed te zijn"

Zonder kleerscheuren overleefde Bauke Mollema de bergetappe naar Culoz. "Het was een goede dag om goed te zijn", zei Mol...

Mollema: "Het was een goede dag om goed te zijn"
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Zonder kleerscheuren overleefde Bauke Mollema de zware bergetappe naar Culoz. De Groninger verloor geen tijd op zijn concurrenten en blijft tweede in het algemeen klassement. "Het was een goede dag om goed te zijn", zei een zelfverzekerde Mollema tegen de NOS.

De Groninger finishte op +3.09 van ritwinnaar Jarlinson Pantano. Naar eigen zeggen kwam de kopman van Trek-Segafredo nooit in de problemen. "Nu is het zaak om nog vier bergritten te overleven."

Niet de beklimmingen bergop kostte Mollema het meeste moeite vandaag, maar juist de afdalingen. Vooral in de afdaling van de Grand Colombier moest hij alle zeilen bijzetten. "Het is een hobbelige, vervelende weg, met af en toe ook losse steentjes die op de weg liggen. Daar ging het echt op de limiet. Gelukkig was ik goed voorbereid; ik heb de afdaling in de voorbereiding grondig verkend."

Bern 

Morgen wacht het peloton een overgangsetappe naar het Zwitserse Bern. Mollema hoopt dat zijn ploeggenoot Fabian Cancellara in zijn eigen thuisland kan zegevieren. "Hij zal wel gebrand zijn om in de juiste ontsnapping mee te zitten. Het zou geweldig zijn mocht hij in eigen land winnen."