Mollema: "Had parkoers al in mijn hoofd zitten"

In de schaduw van Tom Dumoulin reed Bauke Mollema vanmiddag een uitstekende tijdrit. Hij pakte tijd op bijna alle concur...

Mollema: "Had parkoers al in mijn hoofd zitten"
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

In de schaduw van winnaar Tom Dumoulin reed Bauke Mollema vanmiddag een uitstekende tijdrit in de dertiende etappe van de Tour de France. De kopman van Trek-Segafredo boekte tijdwinst op bijna al zijn concurrenten. "Heel erg lekker", concludeerde hij in gesprek met de NOS.

Mollema vond zichzelf uiteindelijk als zesde terug in de daguitslag. Van de klassementsrenners reed enkel Chris Froome een snellere tijd. En dus was hij tevreden. "Of dit de beste tijdrit van mijn leven was? Het komt in ieder geval behoorlijk in de buurt."

De Groninger had zich uitstekend voorbereid op de race tegen de klok. "Ik reed op een lichtere fiets dan normaal en had het parkoers perfect in mijn hoofd zitten. Dat ik zoveel sneller ben dan de andere klassementsrenners verbaast me niet. Met de benen die ik de afgelopen dagen had, wist ik dat dit mogelijk was."

Met zijn sterke optreden klom Mollema naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Die positie bezette hij in de Tour van 2013 ook al eens, maar door ziekte ging het toen alsnog mis. Bang voor eenzelfde scenario is hij niet. "Ik ben weer een paar jaar verder en heb meer ervaring dan toen. Ik heb er alle vertrouwen in deze positie vast te kunnen houden."