Mollema: "Bizar, dit mag niet gebeuren"

Bauke Mollema over de bizarre slotfase van vandaag. "Bizar, dit mag niet gebeuren", zei de beduusde Groninger na afloop.

Mollema: "Bizar, dit mag niet gebeuren"
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema kende vandaag een uitstekende dag. De Groninger kwam als eerste over de meet van de klassementsrijders. Maar na afloop ging het vooral over de valpartij, die vlak voor de finish plaatsvond. "Bizar, dit mag niet gebeuren", zei Mollema tegen de NOS.

Mollema was nog beduusd wat er 1 kilometer voor de top gebeurde. "Ineens lag ik onderuit. Ik heb zo snel mogelijk mijn fiets gepakt en ben doorgereden. Anderen hadden meer problemen. Het was zo druk. Er was helemaal geen plek meer. Bizar, dit mag gewoon niet gebeuren."

De Groninger voelde zich al de hele dag goed. "Voor we het wisten waren we al boven. Ik dacht eigenlijk dat we nog even moesten", zei een laconieke Mollema, die razendsnelle de oversteek maakte naar Froome en Porte. "Zij reden de hele tijd 50 meter voor ons. Toen dacht ik: 'laat ik het maar proberen'.

Het is dan ook niet zo gek dat de kopman van Trek-Segafredo met vertrouwen uitkijkt naar de etappe van morgen. "Ik denk dat de benen morgen heel goed zijn."