Peloton vreest harde wind op weg naar Montpellier

Het zou vandaag wel eens een interessant etappe kunnen worden. Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Wilfried Peeters houden in...

Peloton vreest harde wind op weg naar Montpellier
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Het zou vandaag wel eens een interessant etappe kunnen worden. Niet het parcours, maar de wind kan vandaag een rol van betekenis spelen in het algemeen klassement. Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Etixx-ploegleider Wilfried Peeters houden in elk geval rekening met waaiers.

"Voor de klassementsmannen wordt het vandaag een nerveuze dag", zegt Wilfried Peeters, ploegleider van Etixx-Quick Step tegen de NOS. "De ploegen met ambities voor het klassement moeten vanaf kilometer 1 bij de les zijn. Er komt een moment dat alles in waaiers getrokken wordt." Peeters belooft spektakel vandaag. "Als wij niet gaan rijden vandaag, doen anderen het wel en is de kans groot dat wij er af liggen."

Ook Bauke Mollema is vandaag bij de les. "Het wordt vandaag een gevaarlijke dag, want er is een grote kans op waaiers", zegt Mollema tegen de NOS. "Ik moet zorgen dat ik geen tijd verlies, maar het biedt ook mogelijkheden. We hebben in onze ploeg met Cancellara, Stuyven en Rast mannen die dit heel goed kunnen. Ik ben er niet bang voor en kijk er wel naar uit."

Tom Dumoulin denkt dat het publiek een aantrekkelijke koers te zien krijgt, maar denkt dat het peloton vandaag een minder leuke dag krijgt. "Het wordt waarschijnlijk voor de mensen die voor de tv kijken een leuke etappe, voor de renners zal het wat minder worden", twittert Dumoulin.

 

[embed]https://twitter.com/tom_dumoulin/status/753154814884900865[/embed]