Mollema ziet progressie: "Ik heb nu net iets over"

Bauke Mollema kijkt met een tevreden terug op het eerste gedeelte van deze Tour de France. Hij ziet vooruitgang bij zich...

Mollema ziet progressie: "Ik heb nu net iets over"
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema kijkt met een tevreden terug op het eerste gedeelte van deze Tour de France. De kopman van Trek-Segafredo ziet progressie bij zichzelf, zo vertelde hij gisteren na de door Tom Dumoulin gewonnen bergetappe naar Andorra Arcalis aan de NOS. "Ik heb nu net iets over."

Terwijl Dumoulin op weg was naar een heroïsche ritzege, schudde Mollema in de favorietengroep een paar keer flink aan de boom. Alleen wegrijden lukte niet. Keer op keer reed geletruidrager Chris Froome het gat dicht. Toen Richie Porte daarop versnelde, moest Mollema het antwoord schuldig blijven. Hij verloor uiteindelijk negentien seconden op Froome, maar steeg wel naar de zevende plaats in het algemeen klassement.

"Ik voelde me goed", concludeerde Mollema na afloop. "Ik zat in de favorietengroep en iedereen viel aan. Toen dacht ik: ik probeer ook eens wat. Ik heb nu net iets over, dat is beter dan voorgaande jaren. Het is alleen jammer dat ik wat tijd verlies. Het gaat goed en ik sta er goed voor, van mij mag het wel zo doorgaan."