Mollema: "Ik zat bij de beste klassementsrenners"

Bauke Mollema is tevreden over zijn niveau. Doordat hij zich kon handhaven bij de favorieten klom hij naar de tiende ple...

Mollema: "Ik zat bij de beste klassementsrenners"
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema was vandaag de enige Nederlander die zich kon handhaven tussen de favorieten. De Groninger kwam als negende over de finish en steeg naar de tiende plaats in het algemeen klassement. "Ik ben goed en zat bij de beste klassementsrenners", zei hij tegen de NOS. 

De aanval van Chris Froome kwam als een verrassing voor de kopman van Trek-Segafredo. "Ik dacht eerst dat het een ander was, toen hoorde ik dat het Froome was. Hij rijdt nog bij ons weg, dus dat was wel erg sterk. Ik had het niet verwacht. Bij Sky gingen ze wel voor de dagzege. Sterk gedaan, mooie zege voor hem."

Mollema zelf zat zelfs bij de aanval van Quintana en Froome mee met de besten. "Ik ben goed en zat bij de beste klassementsrenners. Ik zal wel aan mijn limiet daar en daarna kwamen er wat terug, maar dat heb je vaker bij dit soort aankomsten. Er zijn weer veel concurrenten die tijd verliezen, dus dat is goed. Het was geen super zware klim, maar toch, de warmte en het tempo maakten het lastig."