Van Avermaet: 'Laatste dag in geel'

Greg van Avermaet bouwde gisteren zijn voorsprong in het algemeen klassement uit. Hij ziet zichzelf vandaag de trui verl...

Van Avermaet: 'Laatste dag in geel'
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg van Avermaet bouwde gisteren zijn voorsprong in het algemeen klassement uit. De Belg van BMC ging mee in de ontsnapping en bleef de groep der favorieten voor. Hij ziet zichzelf vandaag de trui verliezen.

"Ik was tevreden geweest als ik het geel had behouden, nu heb ik zelfs mijn voorsprong uitgebreid", stelde Van Avermaet verbaasd tegenover Sporza.

"De etappe controleren was moeilijk, want ze bleven aanvallen. Uiteindelijk ben ik dan maar meegegaan. Dat bleek de juiste beslissing. Ik heb puur op intuïtie gekoerst", aldus de Waaslander. "Rijden voor de ritzege ging niet. Dat wist ik toen Cummings ging."

Van Avermaet verwacht zelf dat zijn derde dag in het geel de laatste dag wordt. "Die etappe hoort te zwaar te zijn. Eén klim kan ik nog wel aan, maar als die mannen voor het klassement gaan aanvallen is het over. Ik wil goed herstellen om in de derde week nog voor een ritzege te gaan." Vooral de etappe naar Bern moet de Belg goed liggen.