Mollema: "Ik kon het goed aan vandaag"

Bauke Mollema kon de klassementsmannen vandaag vrij eenvoudig volgen, maar volgens hemzelf zegt dat niet heel veel. "All...

Mollema: "Ik kon het goed aan vandaag"
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

In de lastige vijfde etappe door het Centraal Massief maakte Bauke Mollema een goede indruk. De Groninger wist zich vrij gemakkelijk te handhaven in de groep met favorieten, maar volgens de kopman van Trek-Segafredo moet daar niet teveel waarde aan gehecht worden. "Het zegt niet heel veel, want alle favorieten zaten erbij, maar ik ben goed begonnen", constateert hij bij de NOS. 

Op de Pas de Peyrol legde Movistar een enorm tempo op, waardoor de renners er met bosjes afvlogen. "Dit was vuurwerk ja. Op die eerste steile klim ging het echt hard en waren er op het einde nog maar dertig man over. Dat was eigenlijk wel lekker, want met die afdaling op komst werd het een stuk relaxter in de groep."

"We wisten dat het eraan zat te komen dat een team het tempo zou opjagen. Mijn ploegmaten zetten mij goed af aan de voet van de Peyrol. Ik kon het goed aan vandaag. We zijn in ieder geval opgewarmd voor de Pyreneeën, want dit al in de vijfde etappe is wel lastig."