Van Avermaet: "Het is als een droom die uitkomt"

Greg Van Avermaet schreef vandaag de etappe naar Le Lioran op zijn naam, daardoor kreeg hij ook de gele trui. "Een droom...

Van Avermaet: "Het is als een droom die uitkomt"
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet heeft vandaag een dubbelslag geslagen in de Tour de France. Door een prachtige solo greep hij zowel de etappe als de gele trui. "Dit is een heel mooi moment. Het is als een droom die uitkomt", zei hij na afloop tegen Sporza. 

"Dit is het mooiste moment uit mijn loopbaan. Het geel is heel speciaal. Ik heb al meerdere Tours gereden en ben een paar keer dichtbij geweest. Ik wist dat ik een kans had vandaag, want ik stond maar op achttien seconden. Dus ik ging in de ontsnapping. Ik ben blij dat alles nu samenvalt. "

Op de voorlaatste klim schudde Van Avermaet zijn medevluchter Thomas De Gendt af. "Het moest niet, maar wel om helemaal zeker te zijn. Wij waren de sterksten. Majka en Grivko hielpen van begin af aan al niet mee. Wij maakten het hard. Het was Thomas of ik, maar ik voelde me zo goed op de steile stukken dat ik overtuigd was dat ik het tot het einde zou volhouden. Ik wilde op zeker spelen." Van Avermaet heeft nu een voorsprong van 5 minuten en 11 seconden op nummer twee Julian Alaphilippe.