Mollema werd opgehouden in eindsprint

Bauke Mollema werd vandaag negende in de daguitslag, ondanks dat hij bijna in de hekken werd gereden. "Dit is in ieder g...

Mollema werd opgehouden in eindsprint
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema beleefde een vrij ontspannen dag vandaag. De renner van Trek-Segafredo hoefde zich niet druk te maken of de vroege vlucht nog wel teruggepakt zou worden en kon zijn concurrenten vrij gemakkelijk volgen. Het resulteerde in een negende plaats in de daguitslag voor de Groninger. 

"Jammer dat mijn ploeggenoot Jasper Stuyven net wordt teruggepakt", zegt Mollema tegen de NOS. "Ze hadden een mooie voorsprong. Jammer dat het op het einde bergop gaat, want dan verlies je zomaar een minuut als je heel de dag op kop rijdt. Met nog zestig kilometer te gaan begon ik te geloven in de kansen van Jasper, omdat Dimension Data toen stopte met op kop rijden. Ik was wel verbaasd dat teams als BMC en Tinkoff pas zo laat gingen rijden."

Tegen het einde had Mollema even geen oog meer voor zijn ploegmaat. Stuyven werd opgeslokt door de jagende meute, terwijl Mollema ondertussen bezig was met zijn eigen sprint. "Ik schoof heel goed op aan de linkerkant van de weg, maar toen werd ik klemgezet door een renner van BMC. Daardoor verloor ik mijn snelheid. Ik kon me makkelijk handhaven bij de eerste vijf, dus ik denk dat ik dicht bij de eerste drie was geëindigd. Maar Sagan was wel heel sterk. Dit is in ieder geval een goed teken."