Voss eerste drager van de bolletjestrui

Paul Voss van Bora-Argon 18 zal morgen de eerste drager van de bolletjestrui zijn in de Tour de France. De Duitser pakte...

Voss eerste drager van de bolletjestrui

Paul Voss van Bora-Argon 18 zal morgen de eerste drager van de bolletjestrui zijn in de Tour de France. De Duitser pakte de enige twee bergpunten die er vandaag te verdienen waren.

Voss zat met zijn ploegmaat Jan Barta en met Leigh Howard van IAM Cycling in de eerste kopgroep van de dag. Vlak voor het eerste klimmetje, de Côte d'Avranches, speelde Bora-Argon 18 de ploegentactiek uitstekend. Eerst ging Barta, Howard haalde de Tsjech terug waarop Voss kon demarreren.

Op de Côte d'Avranches kwam Voss met een minuut voorsprong boven. Even later kwamen Alex Howes (Cannondale-Drapac) en Anthony Delaplace (Fortunéo-Vital Concept) aansluiten bij het achtervolgende duo, waardoor de situatie van Voss prangend werd.

Twintig seconden bleven er over aan de voet van de Côte des falaises de Champeaux. Toch wist Voss ook daar het enige te pakken bergpunt te grijpen. Voor de Duitser is het zijn derde Tour de France, waarin hij voor het eerst de bolletjestrui mag gaan dragen. Volgend jaar is het ook mogelijk dat Voss de Tour rijdt in dienst van Peter Sagan.