Gerts dankt Gilbert voor zege in Limburg

Gerts dankt Gilbert voor zege in Limburg

Floris Gerts behaalde in de Volta Limburg Classic zijn eerst profzege. Het Nederlandse talent van BMC profiteerde van de overmacht in de slotfase van zijn team. Gerts dankt kopman Philippe Gilbert voor de kans om te rijden voor de overwinning. 

"Eigenlijk reden we hier voor Gilbert. Maar hij gaf me op twee of drie kilometer voor het einde plots een zetje", zo legde Gerts uit bij L1. "Ik weet nog niet of hij bedoelde dat ik tempo moest gaan rijden of aan moest vallen, maar ik had opeens een gat en heb het volgehouden tot aan de meet. De ploeg heeft hier vanaf het begin gedomineerd. Deze overwinning betekent heel veel voor me."

Gilbert eindigde zelf als derde. De Waal genoot van het uitstekende werk van zijn ploeg. "We reden met vijf man vooraan, dat was fantastisch. Dan mag je wel spreken van een verdiende zege." Over zichzelf is Gilbert allerminst tevreden, ondanks zijn derde plek. "Ik ben nog zeker niet op het niveau waar ik wil zijn rond deze tijd. De conditie is gewoon nog niet goed. Ik moet blijven werken." Gilbert kampte rond Milaan-Sanremo en Parijs-Nice met ziekte.