Vanmarcke: "Ben nu één van de grote favorieten"

Vanmarcke: "Ben nu één van de grote favorieten"

Sep Vanmarcke gaat na zijn tweede plaats in Gent-Wevelgem met veel vertrouwen richting de Ronde van Vlaanderen. De Belg is de kopman van LottoNL-Jumbo tijdens zijn droomkoers. "Er verandert niets in mijn hoofd."

"Sep Vanmarcke is onze kopman en de andere zeven renners moeten hem helpen", zegt ploegleider Nico Verhoeven in aanloop naar de Vlaamse hoogmis. "Een aantal van hen moet zorgen dat ze in de finale komen zodat ze hem zo lang mogelijk kunnen steunen."

Die finale begint naar verwachting op hetzelfde punt als een jaar geleden. "De laatste 60 kilometer zijn hetzelfde als vorig jaar", vervolgt Verhoeven. "Vanaf de tweede beklimming van de Oude Kwaremont begint de finale. Daarvoor is de wedstrijd ook lastig, maar zal nog niemand met de gaskraan open rijden. In die fase moeten we echter wel al alert zijn, want je kunt de koers er zomaar verliezen."

Eén van de favorieten

De kopman van LottoNL-Jumbo beaamt dat de tweede beklimming van de Oude Kwaremont het eerste belangrijke punt in de wedstrijd is. "Daarna rijden we een lus met alle bekende beklimmingen", geeft Vanmarcke aan. "Dat is heel zwaar en daar moet je voortdurend in goede positie zijn."

Na Gent-Wevelgem is de status van de Belg een beetje veranderd. "Ik ben nu één van de grote favorieten. Dat was ik eerst niet, maar het verandert niets in mijn hoofd. Ik heb heel hard gewerkt om deze weken goed te zijn en ik heb vorige week laten zien dat ik dat ben."

Vanmarcke wordt tijdens de Ronde van Vlaanderen ondersteund door de ervaren Maarten Wynants, Maarten Tjallingii, Robert Wagner, Tom Van Asbroeck en Bram Tankink, maar heeft ook de debutanten Mike Teunissen en Timo Roosen om zich heen.