Kelderman gaat voor top-10 plek in Parijs-Nice

Kelderman gaat voor top-10 plek in Parijs-Nice

De 74e editie van Parijs-Nice gaat op 6 maart in Conflans-Saint-Honorine van start met een 6,1 kilometerlange proloog. Team LottoNL-Jumbo reist met een sterke ploeg en Wilco Kelderman als kopman af naar Frankrijk.

Parijs-Nice is de eerste grote clash tussen de klassementsrenners op Frans grondgebied en kent een goed deelnemersveld. De winnaar van vorig jaar Richie Porte (Team BMC) en oud-winnaar Alberto Contador (Tinkoff) staan er bijvoorbeeld aan de start. LottoNL-Jumbo neemt naast Wilco Kelderman ook Sep Vanmarcke mee die in de rit naar de zon de hand legt aan zijn vorm richting de klassiekers.

"Ik heb het parkoers bekeken en gezien dat het een lastig koers is", zegt Wilco Kelderman. "Ik heb de afgelopen week ook nog op de tijdritfiets gezeten want we beginnen met een proloog. Later in de week rijden we over de Mount Ventoux. Dat is best spannend want die ben ik nog nooit opgereden. Ik kan me die berg nog wel herinneren van Parijs-Nice. Toen keek ik op televisie naar Robert Gesink die met Cadel Evans wegreed uit het peloton", vertelt Kelderman, die afgelopen week nog wel even last had van een lichte verkoudheid.

"We hebben een goede ploeg aan de start staan", vervolgt Kelderman. "Sep Vanmarcke legt er de laatste hand aan zijn klassiekervorm en met Steven Kruijswijk en George Bennett heb ik twee belangrijke mannen mee voor de bergen in het lastige slotweekend. Ik kijk echt uit naar deze koers. Na de Ruta del Sol heb ik veel moraal getankt en ik ga voor een top 10-klassering."

Parijs-Nice is de tweede koers van het jaar voor Kelderman. Zijn eerste koers, de Ruta del Sol, sloot hij als vierde in het klassement af.