Giro | Ploegleiding BORA-hansgrohe lyrisch over Kelderman: 'Hij heeft 40 kilometer lang het tempo bepaald!'

Bij de ploeg waren ze na de rit van gisteren meer dan content met de rol die Wilco Kelderman als luxeknecht vervulde, en hij had het zelf ook best naar z'n zin vertelt hij.

wilco kelderman
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

BORA-hansgrohe stak gisteren al vroeg in de rit in en rond Turijn de Giro in vuur en vlam met een mooie coup. Daarbij was vooral de rol van Wilco Kelderman belangrijk. De Barnevelder decimeerde het peloton met z'n werk en verzette beulswerk.

Dat was ook BORA's sportief directeur Enrico Gasparotto niet ontgaan. Op de site van de ploeg is hij lyrisch over de inspanning van Kelderman.

"Iedereen heeft bijgedragen aan het succes van vandaag, maar vooral Wilco. Hij heeft veertig kilometer lang het tempo bepaald en dat was op een dag als vandaag niet makkelijk. We hadden een duidelijk doel en dat was agressief koersen en proberen de kopmannen te isoleren en wat tijd te pakken."

Kelderman zelf liet aan Eurosport weten dat hij een mooie dag beleefde als luxeknecht. "Als het zoiets als dit oplevert vind ik het niet moeilijk om mezelf op te offeren. Ik ben op dit moment niet goed genoeg en dat moet je realistisch zijn. Dan is het alleen maar mooi dat Jai en Emanuel zo goed zijn, en we zijn nog niet klaar."

Maar is Kelderman eigenlijk echt niet goed genoeg? Hij vertelt zelf hoe de rit verliep. "We hadden wel een plan om het peloton los te schudden, maar het was voor mij vooral de zaak om op Superga één keer aan te gaan. Maar toen we begonnen met rijden viel het hele peloton uit elkaar. Er waren een paar in moeilijkheden en toen heb ik een ronde doorgetrokken."